Ingrediencie:
4 žĺtka * 10 PL olej * 10 PL voda * 260 g práškový cukor * 260 g hladká múka * prášok do pečiva * 4 bielka _____ Plnka: 600 ml mlieko * 2 zlaté klasy * 5 PL cukor * 1 Hera _____ čokoláda na varenie, tuk
4 žĺtka * 10 PL olej * 10 PL voda * 260 g práškový cukor * 260 g hladká múka * prášok do pečiva * 4 bielka _____ Plnka: 600 ml mlieko * 2 zlaté klasy * 5 PL cukor * 1 Hera _____ čokoláda na varenie, tuk
Postup:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme, pridáme olej a vodu. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej zamiešame kakao. Cestá vylejeme do vymastených a vysypaných foriem na srnčí chrbát. Upečieme.
Plnku pripravíme tak, že v mlieku uvaríme puding s cukrom. Do vlažného zamiešame tuk.
Upečené cestá pozdĺžne prerežeme a vrchy vymeníme. Spojíme plnkou. Následne poprekrajujeme. Striedavo spájame plnkou, kým sa neminú. Takto zlepené potrieme aj po vrchu plnkou a dáme stuhnúť do chladničky. Vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládu a polejeme celý koláč. Keď stuhne čokoláda, koláč krájame šikmo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára