Kvások: 1 dcl mlieka * droždie * trocha cukru _____ 500 g polohrubá múka * 2 žĺtka * 50 g masla * 3 dcl mlieka * 6 PL kyslej smotany * štipka soli * 40 g masti na vymastenie plechu _____ Plnka: 500 g bielej hlávkovej kapusty * 50 g masla * 1 PL práškový cukor * mleté čierne korenie * soľ * 1 PL kyslej smotany
Postup:
Z teplého mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások, necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vykysnutý kvások, žĺtka, roztopené maslo, teplé mlieko, smotanu a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Hlávkovú kapustu nakrájame na drobno. Na masle necháme skaramelizovať cukor, pridáme kapustu, restujeme. Kapusta nám pustí šťavu, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Do odstavenej pridáme kyslú smotanu.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme kolieska o priemere 8 cm. Na polovicu rozložíme plnku a prikryjeme druhou polovicou. Okraje zlepíme, uložíme na vymastený plech. Necháme krátko podkysnúť a upečieme do ružova. Hotové pocukrujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára