Cesto: 2 bielka * 100 g cukru * 2 žĺtky * 50 ml olej * 50 ml vlažná voda * 100 g polohrubá múka * 1 KL prášok do pečiva _____ Náplň: 250 g tvaroh * 30 g práškový cukor * 1 stužovač šľahačky * 200 g kyslá smotana _____ Šumienkové želé: zlatý klas * 400 ml voda * 100 g cukru * šumienka _____ ovocie
Postup:
Vyšľaháme bielky s cukrom do tuha, postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. (ja som piekla vo forme s priemerom 26 cm) Upečieme. Korpus necháme vychladnúť.
Na náplň zmiešame tvaroh s cukrom, stužovačom a smotanou dohladka. Nanesieme na korpus a odložíme do chladničky. Na náplň uložíme ovocie, ja som poukladala scedený ananás.
Želé si pripravíme tak, že v menšom hrnci si pripravíme zlatý klas podľa návodu, ale len so 400 ml vody (ja som použila aj šťavu z ananásu) a 100 g cukru. Odstavíme a vmiešame šumienku. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Ovocie zalejeme vlažným želé a odložíme stuhnúť do chladničky.
Ozdobíme šľahačkou.
Želé si pripravíme tak, že v menšom hrnci si pripravíme zlatý klas podľa návodu, ale len so 400 ml vody (ja som použila aj šťavu z ananásu) a 100 g cukru. Odstavíme a vmiešame šumienku. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Ovocie zalejeme vlažným želé a odložíme stuhnúť do chladničky.
Ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára