kvások: 100 g vlažní voda * 1 KL cukor * 20 g droždie * 130 g hladká múka _____ 90 g voda * 1 žĺtok * 80 g cukor * 1 KL citrónová šťava * vanilkový cukor * štipka soli * 75 g roztopené maslo * 40 g hrozienok * 370 g hladká múka _____ bielko na potretie
Postup:
Suroviny na kvások zmiešame a necháme hodinku kysnúť. Potom k nemu pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté prepracujeme a rozdelíme na dva diely. Z každého urobíme mazanec. Položíme na plech a zvrchu mierne roztlačíme (kysnutím sa vydvihnú). (Alebo zapletieme a dáme do okrúhlej formy). Necháme na plechu nakysnúť, potrieme bielkom a dáme piecť - 200 st. 10 minút, 180 st. 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára