Špaldová knedľa

Ingrediencie:

440 g hladká špaldová múka * 60 g mleté ovsené vločky * 120 ml vlažná voda * 130 ml vlažné mlieko * 1 KL soľ * 2 vajcia * 20 g čerstvé droždie * 1 KL cukor _____ rozpustené maslo na potretie

Postup:

Urobíme si kvások z mlieka, vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakysnúť. Múku zmiešame so soľou, pridáme vajce a vykysnutý kvások. Zamiešame a necháme 10 minút postáť. Vypracujeme cesto, ktoré pomúčime a prikryjeme utierkou a necháme 30 minút vykysnúť. Musí zdvojnásobiť objem. Keď máme vykysnuté, ešte raz ho poprekladáme ako obálku a vytvarujeme do tvaru knedle, prikryjeme a necháme 10 minút podkysnúť. V hrnci si necháme zovrieť vodu a dno potrieme maslom, aby sa knedľa neprilepila. Položíme knedľu a zavrieme. Paríme 20 minút. NIKDY počas parenia neotvárame pokrievku. Po tomto čase otvoríme pokrievku a RÝCHLO do knedle 5-6 krát pichneme dreveným špáradlom, aby sa uvoľnil vzduch. Knedľu vyberieme a môžeme servírovať.

Inšpirácia: https://www.tinkinerecepty.sk/spaldova-domaca-knedla/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...