Ingrediencie:
4 bielka * štipka soli * 4 žĺtka * 200 g cukor * 10 PL horúca voda * 100 g mleté orechy * 200 g polohrubá múka * 1 kopcovitá KL prášok do pečiva _____ 500 ml mlieko * 2 zlaté klasy * 2 vanilky * 4 PL silná káva * 2 PL cappuccino * 250 g tuk _____ 100 g čokoláda na varenie * 100 g kyslá smotana
Postup:
Bielka so štipkou soli vyšľaháme. Žĺtka s cukrom a 4 PL vody vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšnú vodu, mleté orechy, múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Cesto vylejeme do formy a upečieme. Korpus dvakrát prerežeme. Natrieme plnkou. Aj vrch a boky. Dáme zachladiť do chladničky. Celú tortu natrieme krémom a dáme do chladničky. Zvyškom plnky ozdobíme.
Plnku si pripravíme tak, že z mlieka, vanilky a zlatých klasov uvaríme puding. Do vlažného pridáme kávu, cappuccino a do vychladeného tuk. Časť si odložíme na ozdobenie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára