4 bielka * štipka soli * 4 žĺtka * 10 PL horúca voda * 200 g cukor * 100 mleté orechy * 200 g polohrubá múka * 1 kopcovitá KL prášku do pečiva _____ 700 ml mlieko * 3 vanilky * 3 zlaté klasy * 250 g tuk * 3 KL mletá káva _____ mleté orechy, čokoláda
Postup:
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Žĺtka s cukrom a 4 PL horúcej vody vyšľaháme do peny. Pridáme zvyšnú vodu, múku, orechy a prášok do pečiva. Zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme do formy a upečieme. Z mlieka, vanilky a zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do vlažného zašľaháme tuk a kávu. Časť krému si odložíme na ozdobenie. Korpus prerežeme na dvakrát a naplníme krémom. Posypeme mletými orechami. Ozdobíme okraje a povrch polejeme cik-cak čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára