Cesto: 4 vajcia * 100 g práškový cukor * 1 vanilkový cukor * 6 PL vlažná voda * 200 g polohrubá múka * 1 prášok do pečiva * citrónová kôra ____ 750 g postrúhané jablká cukor podľa chuti * škorica _____ Krém: 3 zlaté klasy * 500 ml mlieko * 100 g kryštálový cukor * 2 kyslé smotaný - 500 ml
Postup:
Plech si vystelieme alobalom. Navrstvíme ochutené vyžmýkané jablká. Žĺtky s cukrom a kôrou vyšľaháme do peny. Primiešame múku s práškom do pečiva a vodu. Zľahka vmiešame sneh bielkov. Cesto vylejeme na jablká, rozotrieme a upečieme. Cesto po miernom vychladnutí prevrátime, alobal stiahneme. Do 400 ml mlieka dáme cukor a dáme variť. Vo zvyšku rozmiešame zlaté klasy a vlejeme do horúceho mlieka - uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Elektrickým šľahačom vmiešame kyslú smotanu. Poriadne premiešame, aby bol krém jemný. Rozotrieme na jablkovú vrstvu, nastrúhame čokoládu a odložíme do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára