Františky

Ingrediencie: 
250 g hladká múka * 250 g polohrubá múka * sušené droždie - 10 g * 250 ml mlieko * 50 g roztopený tuk * 1 KL škorica * 50 g cukor _____ 100 g mäkký tuk * 3 KL škorica * 50 g cukru _____ vajíčko na potretie

Postup: 
Z vyššie uvedených surovín vymiesime cesto a necháme ho nakysnúť. Potom ho vyvaľkáme na obdĺžník a natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním tuku, cukru a škorice. Zrolujeme a nakrájame na rolády široké približne 5 cm. Necháme 10 minút podkysnúť a potom tupou stranou noža v strede zatlačíme. Preložíme na plech, potrieme vajíčkom a upečieme 200 st. - 15 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...