Juhoslovanský krémeš

Ingrediencie: 
lístkové cesto _____ 5 vajec * 150 g práškový cukor * 80 g mleté orechy * 4 PL polohrubá múka * prášok do pečiva _____ 500 ml mlieko * zlatý klas * 3 PL hladká múka * 2 vanilínové cukry * 250 g tuku (Hera) 

Postup: 
Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu upečieme. Plech jemne natrieme vodou a cesto popicháme vidličkou. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku, orechy a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Z mlieka, cukru, múky a zlatého klasu si uvaríme puding. Do vlažného zašľaháme tuk. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...