Jablkové hrebene

Ingrediencie:
250 g hladká múka * 250 g polohrubá múka * 1 žĺtok * 50 g maslo * 250 ml mlieko * 40 g vanilkový cukor * 60  g mletý cukor * 10 g sušené droždie _____ dusené jablká _____ vajce * mlieko

Postup: 
Suroviny na cesto spracujeme. Necháme na teplom mieste nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice. Každú vyvaľkáme na 30x30 cm. Z každej vyvaľkanej polovice urobíme 6 obdlžníkov, tak že cesto rozdelíme v strede na polovicu a zvisle na tri časti. V jednej polovici cesta urobíme zárezy a na druhú rozdelíme plnku. Cesto preložíme cez plnku asi dva cm cez okraj. Bočné strany zatlačíme, prečnievajúcu časť podložíme do spodu a hrebeň preložíme na plech. Necháme chvíľu podkysnúť. Vajce s trochou mlieka rozmiešame a potrieme podkysnuté hrebene. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 170 st.

Zdroj: https://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...