Šolet

Ingrediencie:
3 druhy fazule (biela, tmavá, strakatá) * údené koleno (možno pridať aj údenú krkovičku) * hrsť krúpov strednej veľkosti * 2 väčšie cibule v celku * 1 hlavičku cesnaku * 1/2 KL celého čierneho korenia * 2 L mletá červená paprika * 3/4 dcl - 1 dcl oleja na spodok hrnca * soľ * čili paprička - nemusí byť 

Postup:
Fazuľu prepláchneme v sitku a necháme dobre odkvapkať. V hrnci si rozpálime olej a orestujeme na ňom fazuľu kým nebudeme cítiť vôňu. Prisypeme červenú papriku, zamiešame a hneď podlejeme teplou vodou, aby sa paprika nespálila. Potom do hrnca pridáme údené mäsá, cibuľu, cesnak, čierne korenie, čili papričku a krúpy. Takto necháme jeden krát zovrieť a potom vložíme do rozpálenej rúry (cca 190 stupňov) na 2,5 - 3 hodiny. Občas zamiešame, aby sa spodok nepripálil. Keď je fazuľa dostatočne mäkká jedlo je hotové. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...