Prekladané zemiakové pagáče so semienkami

Ingrediencie:

Cesto: 500 g hladká múka * pol kocky droždia * 1 vajíčko * 300 ml mlieko * 1 KL soľ * 1 KL cukor * 80 ml olej _____ Plnka: 3 stredne veľké zemiaky * 125 g maslo * 1/2 KL soľ * 1 KL ľanové semienka * 1 KL sezam svetlý * 1 KL sezam čierny * 1/2 KL rasca _____ vajíčko na potretie 

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, nastrúhame maslo, zemiaky, osolíme a posypeme semienkami. Cesto začneme skladať najprv zvrchu do polovice. Potom preložíme odspodu, zľava a sprava. Cesto zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť. Prekladanie opakujeme ešte 2x. Na záver rozvaľkáme na hrúbku prsta a vykrajujeme pagáče. Ukladáme na. Necháme podkysnúť aspoň 15 minút. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200 st. 10-15 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...