Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Ingrediencie:  
Cesto: 500 g hladká múka * 3 dcl mlieko * 20 g droždie * 50 g cukor * 1 vajce * štipka soli * 1 dcl olej * olej na potieranie _____ Krém: 8 dcl mleko * 2 PL kryštál cukor * vanilkový cukor * zlatý klas

Postup
Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Vykysnuté prenesieme na dosku, rozdelíme podľa veľkosti plechu na niekoľko častí - napríklad 10. Z každej si vyvaľkáme valček a prenesieme na olejom vymastený plech. Zároveň každý valček potierame olejom. Takým spôsobom pokračujeme, až zaplníme plech. Obracačkou poprekrajujeme na štvorčeky. Upečieme do ružova. Približne 25-30 minút na 180 st.
Plech 39x24 cm.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...