Citrónovo-maková bábovka

Ingrediencie:
4 vajcia * 200 g práškový cukor * 150 ml olej * 150 ml citrónová šťava + teplá voda * 240 g polohrubá múka * prášok do pečiva * 2 citróny * 3 PL celý mak

Postup:
Tri žĺtka a jedno vajce vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Citróny poriadne umyjeme a postrúhame z nich kôru. Odšťavíme ich a pridáme k šťave teplú vodu do objemu 150 ml. K vyšľahaným žĺtkam s cukrom pridáme šťavu a olej. Premiešame. Prisypeme múku s práškom do pečiva a mak. Premiešame a zľahka vmiešame sneh z troch bielok. Vylejeme do formy a upečieme - 160 st. 50 minút. Upečenú pocukrujeme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...