Pissaladière - provensálsky slaný koláč

Ingrediencie:
Cesto: 350 g hladkej múky * 20 g kryštálového cukru * ½ kocky droždia * štipka soli * 150 ml mlieka
Náplň: olivový olej * 900 g cibule * 2 lístky čerstvého tymianu * 1 bobkový list * štipka soli a mletého čierneho korenia * 12 ančovičiek * zelené a čierne olivy
Okrem toho: maslo na vymastenie plechu a olej na upravenie cesta
 
Postup:
Zo surovín na cesto vymiesime cesto a necháme ho kysnúť 30-40 minút.Medzitým si cibule nakrájame na krúžka a opražíme ju na olivovom oleji, ochutíme tymiánom, soľou, čiernym mletým korením a jedným bobkovým listom.  Vykysnuté cesto rozložíme na plech vyložený papierom alebo vymastený maslom. Rukami namočenými v oleji dotvarujeme cesto na celý plech. Na cesto rozložíme opraženú cibuľu. Rozložíme ryby a do každého štvorca uložíme olivy, ja som do čiernej dala zelenú a tak som ich vtlačila do cesta. Upečieme, 180 st. takých 25 minút. 
 
Recept mám z obalu droždia. Namiesto ančovičiek sa môžu použiť drobné ryby (sardinky alebo haringy). Ja som nakrájala sleďové očká.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...