Cesto: 250 ml vody * 160 g tuku * 160 g polohrubej múky * štipka soli * 5 vajec Karamelový krém: 3 PL cukru * 0,5 l mlieka * zlatý klas * 100 g masla Šľahačka: 2 šľahačkové smotany * 2 ks stužovač * 2 ks vanilkový cukor
čokoláda
Postup:
Cesto: Do kastróla si odmeriame vodu, pridáme tuk, štipku soli a roztopíme. Pridáme múku a odpaľujeme - cesto sa odlepí od stien kastróla. Dáme vychladnúť. Po jednom vmiešame vajíčka. Cez cukrárske vrecko striekame na plech a upečieme pri 200 st. 20 minút. Rúru neotrvárať. Ešte horúce poprekrajujeme. Horné klobúčiky natrieme čokoládou.
Krém: Z cukru si urobíme karamel. Vlejeme tretinu mlieka a rozvaríme karamel. V jednej tretine si rozmiešame zlatý klas. Keď sa nám karamel rozvarí, vmiešame zlatý klas a uvaríme puding. Do vlažného vmiešame maslo.
Šľahačka: Šľahačkové smotany vymiešame so stužovačom a cukrom.
Na spodnú časť nastriekame karamelový krém, šľahačku a prikryjeme druhou čokoládovou časťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára