Kysnutý kvet by Marta G. (Egreska)

Ingrediencie:
500g hladká múka * pol kocky droždia * 250 ml teplé mlieko * 1 KL cukor * 1,5 KL soľ * 70 ml olej _____ plnka: trocha Hery * veľa cesnaku * vegeta

Postup:
Zo surovín vymiesime a necháme vykysnúť. Potom si ho rozdelíme na tri časti. Dve vačšie, jednu menšiu. Jednu väčšiu rozdelíme na 4 častí a vyvaľkáme na placky, jednu troška väčšiu, aby sme zvyšné tri pri skladaní prekryli. Tri potrieme plnkou, štvrtou zakryjeme. Uložíme na plech a od stredu narežeme na 8 častí, ale nie až do konca, aby sme ich vedeli "otvoriť". S druhou väčšou časťou cesta pracujem tak isto. Uložíme do otvoreného kruhu, ale tak, aby sme kvet otvorili v medzeriach tej prvej časti. S malým cestom urobíme to isté a vložíme do stredu. Necháme pol hodinku podkysnúť. Potrieme vajíčkom a upečieme _ 190 stupňov 25-30 minút.

Zdroj: https://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19760

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...