Bravčová panenka v slanine s nivovou omáčkou, cibuľové zemiaky

Ingrediencie: 
bravčová panenka * soľ * korenie * anglická slanina _____ smotana na varenie * niva _____ zemiaky * olej * cibuľa 

Postup: 
Panenku osolíme a okoreníme. Narežeme ju asi na dva prsty hrubé kolieska, ktoré obalíme v anglickej slanine a zaistíme špáradlom. Jednotlivé kusy opečieme na oleji a uložíme na menší pekáč a dáme do rúry na pol hodinku pri 180 st. - resp. podľa toho kto má ako rád prepečené. Zemiaky som uvarila v osolenej vode a do mäkkých som zamiešala opraženú cibuľu. Nivovú omáčku som pripavila len roztopením Nivy v smotane na varenie. Smotany som dala podľa požadovanej hustoty. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...