Sezamové croissanty

Ingrediencie:
250 ml teplé mlieko * 60 g roztopené maslo * 10 g droždie * štipka cukru * 400 g hladká múka * 1 KL soľ * roztopené maslo na potieranie * sezam

Postup:
Do misky nalejeme mlieko, pridáme droždie, maslo a cukor. Poriadne premiešame a pridáme preosiatu múku a soľ. Vymiesime cesto, prenesieme ho na dosku a rozdelíme na 4 časti. Prvú časť vyvaľkáme do kruhu, potrieme roztopeným maslom, posypeme sezamom. Vyvaľkáme druhú časť, ktorú uložíme na prvú a tiež potrieme maslom a posypeme sezamom. Tak postupujeme aj s treťou a štvrtou časťou až na to, že keď uložíme štvrtú tak cesto prv rozvaľkáme, nakrájame na 16 trojuholníkov a potom potrieme maslom. Každý trojuholník zrolujeme a uložíme na plech. Necháme 2 hodinky kysnúť. Potom potrieme maslom (môžme ešte posypať sezamom) a dáme upiecť na 180 stupňov pol hodinku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...