500 g hladká múka * 100 ml teplá voda * 1/2 droždia * 1 uvarený zemiak * 1,5 KL soľ * (rasca alebo ľan)
Postup:
Do misky dáme múku, urobíme jamku, do ktorej nalejeme teplú vodu a rozdrobím droždie. Necháme nakysnúť, pridáme postrúhaný zemiak, soľ a dolejeme postupne vodu (cca 200 ml) a vymiesime cesto. Môžme pridať rascu alebo semienka. Necháme vykysnúť. Vykysnuté premiesime rukou, vytvarujeme bochník a dáme do vymastenej formy. Necháme podkysnúť, postriekame slanou vodou a dáme piecť: 240 stupňov 15 minút. Potom vybiereme, znova postriekame slanou vodou a ďalej pečieme na 180 stupňov 30-40 minút. Vyberieme na mriežku, horúci znova postriekame a necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára