Burger žemle s tang zhong

Ingrediencie:

tang zhong: 20 g (2 PL) múka hladká * 27 g (2 PL) voda * 60 g (4 PL) mlieko _____ cesto: 120 g mlieko * 1 PL (9 g) sušené droždie * 320 g múka * 1 KL soľ * 2 PL cukor * 1 vajce * 1 žĺtko * 3 PL mäkké maslo _____ vajce * mlieko

Postup: 

Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a mliekom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu. 

Zo surovín na cesto a pridaním tang zhongu vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 6 častí, pričom každú premiesime a uložíme na plech s papierom. Necháme vykysnúť. Potrieme vajíčkom rozmiešaným s mliekom a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...