Škvarkové pagáče

Ingrediencie:

1 kg hladká múka * 2 KL cukor * cca 350 ml mlieko * 1 droždie * 1 kyslá smotana * 1 vajce * 2 žĺtky * 2 PL masť *  5 KL soľ _____ Plnka: 500 g oškvarky (posekané) * 200 g maslo * 2 KL soľ 

Postup:

Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté dáme na dosku, rozvaľkáme, natrieme tretinou plnky a preložíme. Necháme 20 minút kysnúť. Postup opakujeme 3x. Potom rozvaľkáme, vykrajujeme pagáče, ktoré uložíme na plech, necháme podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme - 200 st. 20 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...