250 g tučný hrudkovitý tvaroh * 35 g roztopené maslo * 1 vajce * 70 g špaldová krupica * štipka soli _____ maslo, cukor, mak, škorica ....
Postup:
Tvaroh v miske roztlačíme vidličkou. Pridám celé vajce, soľ a roztopené maslo. Pomaly začneme prisypávať krupicu. Urobíme cesto, ktoré dáme na pol hodinu zachladiť do chladničky. Potom z cesto tvarujeme knedličky, uložíme na tanier a znova dáme do chladničky zachladiť. Medzitým si dáme variť vodu. Knedličky vkladáme do vriacej vody a keď vyplávajú sú hotové. Trvá to približne 7 minút. Uvarené knedličky si prelejeme maslom a už podľa chuti buď posypeme iba škoricou alebo makom, strúhankou....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára