Škvarkové pagáče

Ingrediencie:

cesto: 250 g hladká múka * 250 g polohrubá múka * 200 ml mlieko * 1 vajce * 1 PL bravčová masť * 1 droždie * 2 KL soľ * štipka cukru _____ 250 g mleté škvarky + 2 PL kyslá smotana _____ vajíčko na potretie

Postup:

V mlieku rozmiešame droždie. Pridáme cukor, masť, vajce, múky a soľ. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Potom vyvaľkáme a natrieme pomletými škvarkami, ktoré sme osolili a primiešali k nim kyslú smotanu. Cesto preložíme a necháme 10 minút kysnúť. Znovu prevaľkáme a zložíme. Opakujeme 4-5 krát. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 2 cm a vykrajujeme. Ukladáme na plech s papierom. Necháme 15 minút podkysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 minút na 200 stupňov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...