300 ml teplé mlieko * 1 PL cukor * 1/2 čerstvé droždie * 500 g polohrubá múka * 1 žĺtko * 1 PL sušené mlieko * štipka soli * 50 ml olej _____ bielko na potretie * mandle
Postup:
Do misky si nalejeme teplé mlieko. Pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť. Pridáme múku, žĺtko, soľ a sušené mlieko. Vymiesime cesto a na záver zapracujeme ešte olej. Necháme vykysnúť, zdvojnásobiť objem. Rozdelíme na 4 častí. Spletieme ako vianočku, alebo do kruhu. Prenesieme na plech a necháme pol hodinku podkysnúť. Potrieme bielkom a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme približne 50-60 minút na 180°.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára