6 vajec * 200 g cukor * vanilínový cukor * 200 g hladká múka * 30 g kakao * _____ 500 ml smotana na šľahanie * 300 g čokoláda _____ 500 ml smotana na šľahanie - rastlinná * 2 PL cukor _____ ríbezľový džem
Postup:
Vajcia s cukrami vyšľaháme do hustej peny (aspoň 5 minút, aby vznikla nadýchaná pena) a jemne ručne vmiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie a bok vymastili a vysypali múkou. Pečieme na 170° približne 40 minút. Korpus raz prerežeme. Spodný natrieme ríbezľovým lekvárom a striedavo plníme šľahačkami. Zakryjeme druhou časťou korpusu a boky a vrch tiež striedavo ozdobíme.
Príprava deň vopred: čokoládu si nalámeme na malé kúsky a spolu so smotanou ju v hrnci privedieme vo varu. Hneď ako začne vrieť odstavíme, premiešame a vložíme do nádoby so studenou vodou. Za občasného miešania necháme schladiť a vložíme do ďalšieho dňa do chladničky. Studenú hmotu dobre vyšľaháme.
Šľahačku vyšľaháme do tuha s cukrom.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára