Maková bábovka

Ingrediencie:

3 vajcia * 1/2 H kryštálový cukor * 200 ml mlieko * 50 ml olej * 60 g mak  (30g celý, 30 g mletý)* 230 g špaldová hladká múka* kôra z jedného citróna * prášok do pečiva

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Prilejeme mlieko a olej, premiešame a po častiach zapracujeme múku zmiešanú s makom, citrónovou kôrou a práškom do pečiva. Formu na bábovku si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme na 160° pol hodinku. Po tejto dobe teplotu zvýšime na 180° a pečieme ďalších približne 20 minút. Ak po tejto dobe ešte nebude upečená tak necháme dopiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...