250 g hladká múka * 150 ml mlieko * 10 g droždie * 25 g cukor * 1
vajce * štipka soli * 50 ml olej * žltko _____ 2 PL kakao * 2 PL cukor * 40 g mäkké maslo _____ bielko
Postup:
Do misky si preosejeme múku, v strede urobíme jamku, do ktorej rozdrvíme droždie, zalejeme teplým mliekom a prisypeme cukor. Zakryjeme a necháme vzísť kvások. Pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme na obdĺžnik a natrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame na slimáky a ukladáme na plech. Necháme podkysnúť, potrieme bielkom a upečieme - 180° cca 20 minút.
plnka: kakao zmiešame s cukrom a mäkkým maslom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára