Krtkova "torta" na plechu

Ingrediencie:

cesto: 2 vajcia * 90 g cukor * 100 ml olej * 100 ml teplá voda * 190 g polohrubá múka * 2 PL kakao * 1/2 prášok do pečiva _____ krém: 250 ml mlieko * 1 vanilínový cukor * 2 PL cukor * 1 smotanový puding * 1 tvaroh hrudkovitý * 2 PL kyslá smotana * 100 g mäkké maslo * na hrubo nastrúhaná čokoláda _____ banány

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne prilievame vlažnú vodu a šľaháme až sa nám robia bublinky. Múku, kakao a prášok do pečiva premiešame a presitkujeme do žĺtkovej zmesi. Prilejeme olej a premiešame. Na záver jemne vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech (vymastený, vysypaný) a pečieme – približne 25 minút na 170°.

Krém: z mlieka, pudingového prášku a cukrov uvaríme hustý puding. Do vychladeného pridáme tvaroh a maslo. Premixujeme a už len vareškou vmiešame kyslú smotanu a hobliny.

Na vychladenom ceste jemne narežeme okraje a vydlabeme vrch cesta. Vydlabané cesto jemne pomrvíme v rukách, aby sme z neho mali „hlinu“. Na vydlabané cesto uložíme pozdĺžne prekrojené banány, rozotrieme krém a posypeme „hlinou“.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...