Škvarkové pagáčiky

Ingrediencie:
500 g polohrubá múka * 1 KL soľ * 250 ml smotana na varenie * 125 g palmarin * pol kocky droždia * 1 vajce * 1 žĺtok * mlieko podľa potreby _____ mleté škvarky * mletá rasca * cibuľa

Postup:
Z múky, mäkkého palmarinu, vajíčka, žĺtka, soli, smotany, droždia a vlažného mlieka podľa potreby vypracujeme nie veľmi tuhé cesto. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme ako keby sme išli robiť makovník natrieme škvarkovou plnkou a zrolujeme do závinu. Rorežeme na dve časti, aby sa nám ľahšie rozvaľkali. Vyvaľkáme a vykrajujeme - ja som vykrajovala štamperlíkom. Ukladáme na plech vyložený papierom. Necháme nakysnúť a upečieme. Cesto netreba prekladať lebo tým, že ho stočíme do štrúdle tak sa nám listuje.

Na plnku som použila mleté škvarky, pridala som k nim rozmixovanú cibuľu a nakrájanú pažitku. Ochutila som mletou rascou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...