500 g polohrubá múka * 300 ml teplé mlieko * pol kocky droždia * 2 PL olej * 2 KL cukor * 1 KL soľ _____ marhule * džem * mak * maslo
Postup:
Z múky, mlieka, oleja, droždia, soli a cukru vypracujeme cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť. Na pracovnej doske cesto jemne vyvaľkáme a vykrajujeme štvorce (15 ks). Plníme podľa chuti. Zabalíme a necháme podkysnúť. Medzitým si nádoby parného hrnca naolejujeme. Uložme do nádob a paríme 15 minút. Po naparení ich prepichneme a potrieme maslom. Na tanieri posypeme zomletým makom s cukrom a polejeme maslom.
Zdroj: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45286&user=177553
Zdroj: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45286&user=177553
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára