Škvarkové pagáče

Ingrediencie: 
250 ml mlieko * 65 g roztopený tuk * 1 KL soľ * 1/2 KL cukor * 1/2 droždie * 500 g polohrubá múka _____ 250-300 g mleté škvarky * soľ _____ vajce na potretie

Postup: 
Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Škvarky podľa chuti ešte posolíme. Cesto rozvaľkáme a natrieme polovicu škvariek. Zložíme a necháme 20 minút podkysnúť. Potom rozvaľkáme a natrieme druhú polovicu. Zložíme a znova necháme 20 minút podkysnúť. Ešte raz zopakujeme a potom vyvaľkáme na hrúbku palca a vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech a potrieme vajíčkom. Upečieme - približne 30 minút 180 st. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...