Pšenový nákyp

Ingrediencie: 
1 H pšeno * 2 H mlieka * 1 H vody * štipka soli * 3 vajcia * vanilínový cukor * 2 PL hnedý cukor * 50 g masla * hrozienka * tuk * kokos * citrónová kôra 

Postup: 
Pšeno zalejeme vriacou vodou, necháme tri minútky postáť a vodu zlejeme. Postup opakujeme trikrát. Potom ho so štipkou soli uvaríme vo vode a mlieku. Jedno celé vajce, 2 žĺtka, maslo, vanilínový a hnedý cukor vyšľaháme do penista a pridáme do vychladnutej kaši. Pridáme hrozienka a kôru. Premiešame a dáme do vymasteného a kokosom vysypaného pekáča. Pečieme približne 30-40 minút. Bielka vyšľaháme s trochou cukru a urovnáme na upečený nákyp a dáme ešte na desať minúť zapiecť. Môžme ich ešte posypať kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...