300 ml vlažná voda * 1 PL olivový olej * 1 KL cukor * 20 g droždie * 500 g hladká múka _____ Omáčka: konzerva lúpaných paradajok * 1 strúhaný cesnak * 1 PL olivový olej * soľ * mleté čierne korenie * 1 KL oregano
Postup:
Droždie rozdrobíme do misky, pridáme cukor a zalejeme vlažnou vodou. Premiešame a na teplom mieste necháme podkysnúť. Do misky si nasypeme múku, pridáme olej a soľ. Prilejeme kvások a vypracujeme cesto. Musí sa odliepať od misky. Vytvarujeme bochník a necháme 20 minút prikryté kysnúť. Vykysnuté rozdelíme na 4 častí, ktoré necháme pod utierkou 5 minút nakysnúť. Bochníky potom vyvaľkáme na tenko do tvaru kruhu, uložíme na plech vymastený trochou oleja. Potrieme omáčkou a posypeme syrom. Môžme pridať šunku, olivy, kukuricu, ananás, ... podľa chuti. Pečieme na 250 st. 10-12 minút - podľa hrúbky. Hneď po vytiahnutí potrieme okraje cesnakovým olejom. Omáčka: všetky suroviny dôkladne premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára