Lupačky (makovky) metódou tang zhong

Ingrediencie: 
Tang zhong: 25 g hladká múka * 125 ml voda _____ 475 g hladká múka * 40 g kryštálový cukor *  7 g sušené droždie * 5 g soľ * 150 ml vlažné mlieko * 40 g mäkké maslo * 1 žĺtok _____ bielko na potretie * mak na posypanie

Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu. 

Zo surovín uvedených hore a pridaním tang zhong vymiesime cesto, ktoré necháme hodinku kysnúť. Vykysnuté rozdelíme na 10 častí, z ktorých vytvarujeme guličky. Necháme 10 minút podkysnúť. Potom každú guličku rozvaľkáme do trojuholníka o dĺžke približne 20 cm a zrolujeme do rožka. Lupačky ukladáme na plech vyložený papierom, zakryjeme fóliou a necháme podkysnúť - 60 minút. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Lupačky potrieme bielkom a posypeme makom. Pečieme 12 minút, necháme vychladiť na mriežke. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...