Cesnakové rožky

Ingrediencie:
tang zhong: 125 ml voda * 25 g hladká múka _____ 20 g droždie * 550 g hladká múka * 1 PL cukor * 180-200 ml teplá voda * 1,5 KL soľ * vajíčko * 50 g masť _____ 100 g maslo * 5 cesnakov _____ vajce * soľ

Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a mliekom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu. 

Do misky preosejeme múky, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčko, soľ, sadlo, tang zhong a za postupného dolievania vody vypracujeme cesto. Necháme kysnúť kým zdvojnásobí objem. Cesto rozdelíme na 2-3 časti. Rozvaľkáme do kruhu, potrieme cesnakovým maslom, nakrájame na trojuholníky (8), zrolujeme do rožkov a uložíme na plech. Necháme pol hodinu kysnúť. Potrieme vajíčkom, posypeme soľou a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...