Kakaovo-škoricová hviezda

Ingrediencie:
tang zhong: 3/4 H voda * 1/4 hladká múka _____ 90 ml mlieko * 2 KL sušené droždie * 1 KL cukor kryštálový _____ 3 KL kryštálový cukor * 3/4 KL soľ * vanilínový cukor * 2 - 2,5 H hladká múka * 3 PL maslo _____ 1/2 H cukor * 1/2 PL mletá škorica * 1/2 PL kakao * roztopené maslo _____ vajce

Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.

Zmiešame cukor, škoricu a kakao. 

Teplé mlieko, sušené droždie a cukor zmiešame a necháme nakysnúť. Do misky si preosejeme 2 H múky. Pridáme cukor, soľ, vanilínový cukor, tang zhong a nakysnutý kvások. Vymiesime cesto (ak je potrebné pridáme ešte múku). Zapracujeme ešte mäkké maslo. Vypracované cesto necháme nakysnúť, aby zdvojnásobilo objem. Vykysnuté rozdelíme na 4 častí, ktoré necháme 15 minút podkysnúť. Vezmeme si prvú časť, rozvaľkáme a uložíme na plech. Natrieme roztopeným maslom a posypeme tretinou kakaovo-škoricového cukru. Uložíme druhú časť, natrieme maslom a posypeme druhou tretinou cukru. Zopakujeme to aj s treťou a zakryjeme ju štvrtou časťou. Do stredu si uložíme malý pohár a od neho kruh narežeme na 16 častí. Vždy dve narezané časti chytíme a otočíme oproti sebe na dvakrát a konce spojíme. Necháme pod utierkou podkysnúť približne 45 minút. Natrieme rozmiešaným vajíčkom a dáme upiecť do rúry na 180 stupňov 25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...