Sadlové rožky so špaldovou celozrnnou múkou

Ingrediencie:
350 g hladká múka* 150 g celozrnná hladká špaldová múka * 30 g bravčová masť *20 g droždie * 2 KL soľ * 1 KL kryštálový cukor * 270 ml teplá voda

Postup:
Múky preosejeme do misky. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré necháme približne hodinku nakysnúť (zdvojnásobí objem). Rozdelíme na 10 častí, z ktorých urobíme guľky. Tie necháme 10 minút podkysnúť. Potom každú rozvaľkáme a zakrútime do rožka. S odstupom uložíme na plech. Zakryjeme fóliou alebo utierkou a necháme 3/4 hodinu kysnúť. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Na spodok rúry dáme plech. Rožky postriekame vodou. Vložíme do vyhriatej rúry a na plech, ktorý sme vložili vylejeme šálku vriacej vody. Pečieme približne 25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...