Bagety

Ingrediencie: 
tang zhong: 25 g hladká múka * 125 ml voda _____ 2 H hladká múka * 1,5 KL sušené droždie * 1 PL cukor * 1 KL soľ * 220 - 250 ml voda * 1 PL masť

Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu. 

Do misky preosejeme múku. Pridáme vychladený tang zhong, cukor, soľ a droždie. Za postupného prilievania vody vymiesime cesto. Potom pridáme lyžicu masti a ešte tu zapracujeme. Necháme vykysnúť hodinku a pol (zdvojnásobí objem). Vykysnuté cesto prenesieme na dosku, rozvaľkáme na veľkosť približne 30 x 40 cm. Rozdelíme na polovicu a zrolujeme. Prenesieme na plech, narežeme a necháme podkysnúť. Postriekame vodou a upečieme - 25 min. 180 stupňov. Upečené znova postriekame vodou a na mriežke pod utierkou necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...