Leopardí chlieb s tang zhong

Ingrediencie: 
Tang zhong: 20 g hladká múka * 50 ml mlieko * 50 g vody _____ Cesto: 350 g hladká múka * 50 g cukor * 1/2 KL soľ * 1 vajce * 110 ml vlažné mlieko * 7 g sušené droždie * 50 g mäkké maslo _____ 5 + 15 g kakao * 1 + 2 PL mlieko _____ vajíčko na potretie

Postup: 
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a mliekom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu. 

Do misky si preosejeme múku. Pridáme cukor, soľ, vajce, mlieko, droždie, maslo a tang zhong. Vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti, pričom jedna bude troška väčšia ako druhá. Väčšiu dáme zatiaľ dáme do misky a zakryjeme fóliou. Menšiu znova rozdelíme na dve časti - jedna bude o trocha väčšia ako druhá. Väčšiu dáme do misky, pridáme 5 g kakaa a 1 PL mlieka a dôkladne prehnetieme, aby mala rovnomernú farbu. Zakryjeme fóliou. Najmenšiu časť dáme do misky, pridáme 15 g kakaa a 2 PL mlieka. Tiež prehnetieme, aby malo rovnomernú farbu. Zakryjeme fóliou. Všetky cesta necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu.

Každú časť cesta rozdelíme na 7 častí a vytvarujeme guličky. Zo svetlých guličiek urobíme valčeky, ktoré zabalíme do rozvaľkaného hnedého cesta. Ten potom zabalíme do neofarbeného cesta a spoj utesníme. Valčeky uložíme do formy - vymazanej a vysypanej. Mne vyšli tri valčeky dole a štyri v hornej časti formy. Zakryjeme fóliou a necháme podkysnúť do výšky formy. Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Chlebík potrieme vajíčkom a dáme piecť na 30-40 minút. Chleb vyberieme z formy a na mriežke necháme vychladnúť. 

Zdroj: http://www.kublanka.cz/index/leopardi_chleb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...