tang zhong: 125 ml voda * 25 g hladká múka _____ 475 g hladká múka * 7 g sušené droždie * 10 g soľ * 160 ml voda * 60 g masť
Postup:
Ako
prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni
za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má
zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne
hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou
priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong
môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou
necháme ohriať na izbovú teplotu.
Z múky, droždia, soli, zmäknutej masti, vody a tang zhongu dvymiesime cesto. Ak je lepivé pridáme malé množstvo múky. Cesto zakryjeme fóliou a necháme podkysnúť 60-90 minút. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, krátko prehnetieme a rozdelíme na 10 kúskov, z ktorých vytvarujeme guličky. Necháme ich pod fóliou 10 minút podkysnúť. Potom každú guličku rozvaľkáme do trojuholníka o dĺžke približne 20 cm a zrolujeme do rožka. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom, zakryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť - do zdvojnásobenia objemu. Po tejto dobre vyhrejeme rúru na 220 stupňov, rožky postriekame vodou a posypeme makom, sezamom,... Pečieme 10-12 minút do zlata. Necháme ich na mriežke vychladnúť.
Z múky, droždia, soli, zmäknutej masti, vody a tang zhongu dvymiesime cesto. Ak je lepivé pridáme malé množstvo múky. Cesto zakryjeme fóliou a necháme podkysnúť 60-90 minút. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, krátko prehnetieme a rozdelíme na 10 kúskov, z ktorých vytvarujeme guličky. Necháme ich pod fóliou 10 minút podkysnúť. Potom každú guličku rozvaľkáme do trojuholníka o dĺžke približne 20 cm a zrolujeme do rožka. Rožky ukladáme na plech vyložený papierom, zakryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť - do zdvojnásobenia objemu. Po tejto dobre vyhrejeme rúru na 220 stupňov, rožky postriekame vodou a posypeme makom, sezamom,... Pečieme 10-12 minút do zlata. Necháme ich na mriežke vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára