125 ml teplé mlieko * 50 g masť * 1 žĺtok * vanilínový cukor * 30 g kryštálový cukor * 1/2 kocky droždia * 250 g hladká múka * 1/2 KL soľ * citrónová kôra * hrsť hrozienok _____ bielko na potretie * mandľové lupienky na posypanie
Postup:
Do misky preosejeme múku, urobíme v nej jamku do ktorej nalejeme teplé mlieko, rozrobíme droždie a posypme cukrom. Necháme postáť kým sa na povrchu nezačnú robiť bublinky. Potom pridáme vanilínový cukor, masť, kôru a žĺtok. Vymiesime cesto a potom zapracujeme hrozienka. Necháme ho prikryté nakysnúť, kým zdvojnásobí objem. Následne môžme urobiť 4 malé mazance, alebo dať cesto do formy a upiecť jeden. Pri oboch možnostiach necháme pod utierkou ešte podkysnúť aspoň 30 minút. Rúry si vyhrejeme na 180 stupňov. Cesto potrieme bielkom a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme približne 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára