Domáci kečup

Ingrediencie:

2 kg paradajky * 500 g jablká * 250 g cibuľa * 1 ks cvikla * 4 ks cesnak * 200 g kryštálový cukor * 3 KL soľ * 3 ks nové korenie * 4 ks bobkový list * 2 PL plnotučná horčica * 1 KL mletá červená paprika * 1 dcl ocot 

Postup: 

Paradajky, jablká, cibuľu, cviklu a cesnak nakrájame a dáme do hrnca. Pridáme cukor, soľ, horčicu a mletú papriku. Varíme približne jednu hodinku. Potom pridáme v gáze zviazané nové korenie a bobkový list. Takto varíme pol hodinku. Gázu vyberieme, zmes rozmixujeme a precedíme. Vrátime do hrnca a pridáme ocot. Varíme pol hodinku a horúce plníme do fliaš. Sterilizujeme 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...