250 ml teplá voda * 1/2 droždie * 1 PL masť * 2 KL soľ * štipka cukru * 1 vajce * 500 g polohrubá múka _____ 3 stredne veľké zemiaky (uvarené)
Postup:
V teplej vode rozmiešame droždie a pridáme zvyšné suroviny. Vymiesime cesto a dáme kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, dobre natrieme olejom a postrúhame najemno zemiaky . Preložíme ako lístkové cesto a necháme 15 minút podkysnúť. Preložíme ešte trikrát. Potom rozvaľkáme, dobre natrieme vajcom a posypeme semienkami (ľan, sezam, slnečnica,...) a nakrájame na štvorčeky. Uložíme na plech a môžme posypať aj na jemno nakrájanou slaninou. Upečieme do zlata.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára