300 ml teplé mlieko * 2 PL kryštálový cukor * 1/2 kocky droždia * 200 g hladká špaldová múka * 300 g celozrnná polohrubá múka * 2 vajcia * 1 PL masti + doliať olej do 50 ml * 1/2 KL soľ _____ džem _____ posýpka: 100 g tuk * 120 g polohrubú múka * 120 g kryštálový cukor _____ slivky * škoricový cukor
Postup:
V teplom mlieku rozmiešame droždie, cukor a 200 g múky hladkej. Necháme podkysnúť. Pridáme polohrubú múku, vajcia, soľ a masť s olejom. Vymiesime cesto a necháme podkysnúť štvrť hodinku. Zatiaľ si prichystáme slivky, ktoré odkôstkujeme a nakrájame. Z mäkkého tuku, cukru a múky si pripravíme posýpku. Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vykysnuté cesto dáme na plech a naolejovanými rukami roztiahneme po plechu. Cesto natrieme džemom a husto obložíme slivkami. Posypeme škoricovým cukrom, posypeme posýpkou a plátkami mandlí. Necháme podkysnúť 10 minút a zatiaľ si dáme rozohriať rúru na 200 stupňov. Koláč pečieme 10 minút a potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára