4 vajcia * 4 PL cukor * 4 PL hrubá múka * 1/2 prášok do pečiva _____ 5 dcl mlieko * 2 zlaté klasy * 2 PL cukor * 1 vanilínový cukor * 100 g mäkké maslo _____ 500 ml smotana na šľahanie * 2 stužovače _____ broskyne * čokoláda * lekvár
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh. Pridáme do neho cukor, žĺtka a jemne premiešame. Na záver vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy a upečieme. Vychladnuté cesto natrieme lekvárom, navrstvíme časť plnky, uložíme nakrájané broskyne, natrieme zvyšnú časť plnky a na záver natrieme šľahačku. Vrch torty dozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Plnku pripravíme uvarením pudingu z mlieka, zlatých klasov a cukru. Do vychladeného zašľaháme zmäknuté maslo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára