Zemiakové pagáče

Ingrediencie:

Cesto: 500 g hladká múka * 20 g droždie * 450 g zemiaky (deň vopred uvarené) * 125 g hera * 100  ml olej * 2 KL soľ * 300 ml vlažné mlieko * 1 vajce * štipka cukru _____ vajce na potretie * syr * sezam

Postup: 

Do misy dáme múku. Pridáme mlieko, olej, droždie, cukor, soľ a vajíčko.  Vymiesime vláčne cesto, ktoré prekryjeme utierkou a necháme zdvojnásobiť objem. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta, postrúhame polovicu hery a polovicu zemiakov. Zľahka osolíme, rukou popritláčame a preložíme ako lístkové cesto. Necháme prikryté opäť kysnúť 20 minút. Potom rozvaľkáme, nastrúhame zvyšné maslo, zvyšné zemiaky a mierne posolíme. Jemne pritlačíme, preložíme a necháme 20 minút kysnúť. Potom rozvaľkáme na hrúbku prsta a krájame na štvorce, trojuholníky alebo vykrajujeme okrúhlou formičkou pagáče. Ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom  a posypeme sezamom, syrom, .... Necháme na plechu podkysnúť a upečieme - 200° 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...