Ingrediencie:
250 ml teplé mlieko * 25 g droždie * 4 PL cukor * 350 g hladká múka * 150 g celozrnná polohrubá múka * 1 KL soľ * 2 PL med * 2 PL citrónová šťava * citrónová kôra z jedného citróna * 1 žĺtok * 50 g roztopené maslo * hrsť hrozienok _____ bielko na potretie
Postup:
Zo všetkých ingrediencie vypracujeme cesto, ktoré potrieme olejom a zakryté necháme hodinku kysnúť. Potom cesto rozdelíme na 8 častí a vymiesime z nich malé buchtičky. Každú vyšuľame na dlhší valec a vytvarujeme do uzlíka. Konce zahneme pod uzlík a uložíme na plech. Zakryjeme a necháme pol hodinu podkysnúť. Nakysnuté potrieme bielkom a dáme piecť do vyhriatej rúry - 190 st. 15-20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára