Kapustníky

Ingrediencie:

cesto: 500 g polohrubá múka * 1 droždie *  6 KL cukor * 1 vajce * 3 dcl teplá voda * 1 KL soľ * 1 PL masť + olej do 100 ml _____ dusená kapusta _____ vajce na potretie, maslo, cukor 

Postup:

Ako prvé si podusíme kapustu: do hrnca nalejeme trocha oleja, prisypeme cukor a necháme skaramelizovať. Do karamelu dáme nakrájanú kapustu a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom, štipkou soli a môžeme podliať trochou vody a udusíme domäkka. Necháme vychladnúť.

Ručne alebo v pekárni urobíme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Vykysnuté prehnetieme a rozdelíme na 8 častí. Každú mierne rozvaľkáme, uložíme kapustu, zabalíme do buchtičky a uložíme spojom nadol. Takto minieme všetko cesto a kapustu.  Necháme 20 minút podkysnúť, potom rozvaľkáme na približne 15 cm. Uložíme na plech. Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút. Ešte horúce potrieme maslom a pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...